Varning för Windows XP!

Microsoft varnar för sina egna produkter, hur hänger det ihop?

Tja som vi vet är Windows XP nu ett mycket gammalt operativsystem med dataår mätt. Microsoft kommer att sluta ge support för Windows XP den 8 April 2014.

Det innebär helt enkelt att inga fler säkerhetsuppdatering eller förbättringar skapas efter detta datum. Med andra ord bör man antagligen inte köra affärskritiska program eller kanske ens vara uppkopplad mot internet med Windows XP ett tag efter detta datum.

Självklart kan man själv försöka se till att ha bra säkerhetsprodukter från tredjepartsleverantörer aktiverade men det verkar vara att skaffa sig onödigt jobb och risktagande. Det är nog bättre att uppgradera till ett modernare och bättre operativsystem som underhålls löpande.

Har man en gammal dator som kanske inte är så pigg på att köra nya Windows 8 så kan vi definitivt rekommendera att man provar om det fria operativsystemet Ubuntu räcker för ens behov. Billigare än gratis kan det i alla fall inte bli. Installerar man Ubuntu eller kanske Chrome så blir den gamla datorn som en ny pigg molndator eller Chromebook av högsta rang!

 

 

 

Rulla till toppen