Ska man köpa iPhone eller Android?

Vi fick nöjet att testa iPhone och en Android telefon sida vid sida ett par veckor, här kommer vår personliga slutsats.

Två fantastiska telefoner som vänder sig till lite olika kundgrupper.

iPhone riktar sig till den som vill ha en telefon som bara fungerar och har ett otroligt väl genomarbetat gränssnitt som utgår från människan/användaren.

Android är en telefon för datahackers som ständigt vill kunna lägga till funktionalitet och nya mer eller mindre väl utprovade funktioner.

Det som tydligt märks är att operativsystemet Android är i utvecklingsstadiet och att iPhone OS är ett mycket moget system.

Andra skillnader är att känslan i skärmens skrivbord på iPhone fungerar bättre än på Android, vi har ännu aldrig lyckats skriva en längre text utan en mängd felskrivningar på vår Android vilket drar ner helhetsintrycket.

Ytterligare ett problem med dessa telefoner är batteritiden, iPhone är inte bra men vår Android är hopplöst dåligt, om man klarar en hel dag på en laddning med användande av telefonfunktionen, datatrafik och trådlöst nätverk så får man vara glad. En telefon vars batteri knappt räcker en arbetsdag, här känns det som att någon har glömt bort något ganska viktigt vid designen av telefonen.

Slutsatsen för tillfället blir alltså:

Om du är dataintresserad, köp en Android telefon. Ett spännande operativsystem som blir bättre och bättre.

Om du vill ha en smidig, väl genomtänkt telefon som de allra flesta klarar att hantera, köp en iPhone.

1 reaktion på ”Ska man köpa iPhone eller Android?”

  1. Pingback: iPAD – en stor iPOD? | MyAmiko IT

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen