Har du satsat på moln-tjänster ännu?

Ibland går det illa när man storsatsar redan från början. Detta är ett problem mest relaterat till större företag som bygger system för hundratals, kanske tusentals användare men samma grundtanke borde nog gälla alla.

Börja försiktig, känn efter vad som passar er och riskera inte en stor budget direkt utan bryt ner projekten i delmål där ni ser att de fungerar i praktiken innan ni går vidare med nästa.

Moln-tjänster och moln-applikationer är idag det mest konstnadseffektiva sättet att lösa många om inte de flesta IT-önskemålen ett mindre företag kan ha. Epost och övrig kommunikation, officepaket och delade dokument, videkonferenser, smidig åtkomst via mobila enheter, affärssystem, allt detta är idag gratis för små företag.

När allt detta finns i form av gratis moln-tjänster så undrar man ibland varför så många sitter i onödiga kostsamma upphandlingar.

Vårt tips är att prova gratistjänsterna när det gäller moln-applikationer först och när ni märker att dessa fungerar i er verksamhet kan man efter behov gå vidare med mer avancerade tjänster. Se en intressant artikel om hur illa det kan gå om man faller för vältaliga försäljare.

Rulla till toppen