Har du betalt dina Microsoft licenser!

Microsoft börjar kontrollera mer aktivt om du har betalt för dina programvaror!

Har du åkt med SL och hamnat i en biljettkontroll? Visst är det en skön känsla att ha sin giltiga biljett att visa kontrollanten!

Nu har Microsoft lärt sig av SL och börjar med hårdare licenskontroller. I första hand gäller det större företag men eftersom det är så lätt att samla in information om allt som sker på internet idag och alla program har så kallad \”ring hem och berätta var du är\” funktion så är det inga större problem för Microsoft att se var deras program används.

Har du inte koll på dina licenser så kan det bli lite jobbigt att förklara när Microsoft ringer och undrar vad företaget håller på med.

Hur löser man detta? Enklaste alternativet är förstås att kolla alla sina program och samla alla licensuppgifter i ett enkelt (Microsoft) kalkylark. Hittar du inte licensuppgifterna, ring Microsoft och fråga så hjälper de till att kolla.

Ett annat alternativ är att byta ut sina Officeprogram som Word, Excel och Powerpoint mot ett gratisalternativ som LibreOffice som inte kräver någon tidsödande administration för licencer efter de inte kostar något. Man spar alltså pengar både på själva programmet och på att man slipper administrera licenserna i efterhand.

Kan alla använda LibreOffice? Har man mycket avancerade excelark och avancerade macron är det ganska besvärligt men för 90% av alla användare så räcker all den funktionalitet som finns i LibreOffice mer än väl. Hur många utnyttjar ens 5% av alla funktioner som finns i Excel?

Spara pengar och sänka kostnader är trendigt idag!

Rulla till toppen