Glada mobiltelefon nyheter 2021


Samma laddare till alla mobiltelefoner?

Nedan finns ett inlägg från 2011 med nyheten att EU skulle kräva att alla mobiltelefontillverkare hade samma kontakt för laddning. Det blev aldrig riktigt så. Kanske det är dags nu 10 år senare, 2021. Nu har EU än en gång rutit till och sagt att vi bestämmer och alla mobiler ska ha samma laddkontakt, nämligen en USB-C kontakt. Det vore väl kul om dom lyckas denna gång!

I vårt första inlägg 2011 så tänkte vi bara berätta om en rätt fantastisk nyhet, Kanske ni redan vet men här kommer det i alla fall.

Ibland verkar EU ha huvudet på skaft, de har nu beslutat att alla så kallade smartphones ska ha samma kontakt för batteriladdaren. En helt vanlig micro-usb kontakt. Något som vi alla har eller i alla fall snart kommer att ha, en sladd med sådan kontakt liggande i byrålådan.

Det som låter som en självklarhet har nu en hel union lyckats förhandla fram eller långa kostsamma möten. Nä, nu får vi försöka vara lite snälla, det är toppen att de har lyckats. Förmodligen kommar alla andra mobiltelefoner snart att följa efter så ingen kommer att stå där utan möjlighet att ladda sin telefon pga av glömska.

Men, hur går det med Iphone kanske ni frågar? Inga problem, även Apple är med på tåget och har insett nyttan av att hjälpa sina kunder med förenklad teknik. Om de kommer att byta till denna kontakt i själva Iphone, Ipad, Ipod med flera återstår att se men de kommer i alla fall att skicka med en konverter så att även Iphone ska kunna laddas via en micro-usb kabel.

Hur är det för en fin början på 2011!

Rulla till toppen