Flipboard – döden för tidningarna?

Flipboard har smugit sig in som en av de mest använda applikationerna på min fickdator (smarta telefon) senaste tiden. Ett fantastiskt analogt gränssnitt gör att appen direkt känns rätt, något inte många andra har lyckats med. Här kan jag faktiskt tänka mig att spendera delar av min dyrbara tid. Tidningarnas död har länge diskuterats och de kämpar hårt för sin överlevnad. Antagligen kommer Flipboard att göra den kampen ännu mycket svårare.

Kanske nya facebook Home med sitt nya utseende kan ge en liknande känsla av bra anpassning till det mobila mediet. Men där facebook är en social app som faktiskt stjäl min tid till att titta på vad andra gör så är Flipboard en app som sätter mig i fokus och ger mig en möjlighet att fokusera på mina intressen genom att läsa nyheter och artiklar jag sjäv valt och på ett väldigt stimulerande sätt.

Faktum är att Flipboard just uppmanar oss till att skapa våra egna anpassade nyhetstidningar ur deras stora flöde av nyheter och information.

Flipboard kan antagligen bli hur stort som helst bland oss som tidigare var nöjda med enklare nyhetsläsare som Google Reader.

Rulla till toppen