Billigare och smartare telefoni kommer närmare med Google Voice

Google har nu på allvar gett sig in i kampen om telefoni över internet. Sedan ett par dagar fungerar det att ringa med Google direkt från webbläsaren och Gmail till mobiltelefoner och vanliga telefoner över i stort sett hela världen.

Priserna är betydligt lägre än vad det kostar att ringa på samma sätt med Skype. Det är enklare och effektivare att ringa direkt från sitt epostprogram där man ändå sköter sin kommunikation än att ha ett separat program som Skype öppet hela tiden. Vill man även att andra ska kunna ringa direkt via Google Talk vilket förstås är gratis så får man se till att ha Gmail eller Gtalk igång.

Detta borde innebära att Skype sänker sina priser eller att Google börja ta över en del av Skypes tidigare kunder. Telebolagen kommer förstås att klaga och försöka hitta på nya avgifter för internettrafiken men det är inget nytt. Ny teknik som underlättar för oss konsumenter hittar nya vägar framåt hela tiden.

2 reaktioner på ”Billigare och smartare telefoni kommer närmare med Google Voice”

 1. Va jag kan se är SKYPE billigre än att ringa med Google. Jag kunde prta oavbrutet med Skype till fasta nätet, hur länge oh hur mycket jag ville för 55:-/mån.

  Prövar nu Google och betalade in 10 Euro Ca 115 SEK, och tror inte att jag kan prata hur mycket jag vill.

  Eller så har jag helt fel. Undrar hur länge mina 10 Euro räcker, ska bli skoj att se. Men tror inte att någon kan bli billigare än SKYPE, 55 kr /mån och ringa obegränsat är nog rekord.

  Anki

  1. Hej Anki,

   Intressant att du har gjort en jämförelse, tack för det. Det verkar som om båda erbjuder väldigt bra tjänster för oss som vill ringa via nätet. Skype har idag en månadskostnad på ca 105 kr för obegränsade samtal till hela världen. Googles 12.5 Euro som blir ca 115 kr idag räcker till ungefär 10 timmars taltid. Fördelen med Google är väl att det är billigare per minut vid rörligt pris och att ifall man inte pratar för allt så har man pengarna kvar, hos Skype så är det en fast månadskostnad. Det verkar som att båda tjänsterna är bra beroende på vilka behov man har.

   Peter

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen