Ubuntu – Gör om din dator till en gratis Mac

Ubuntu är byggt i samma anda som MacOS. Båda är i grunden Linux operativsystem med ett snyggt grafisk fönstersystem ovanpå. Mycket mer öppet och avancerat än Windows.

Har man inte råd att köpa en Mac kan man med fördel installera Ubuntu på sin laptop. Det funkar dessutom i de allra flesta fall mycket bra på lite äldre datorer som har börjat kännas långsamma med Windows 10.

Upplev hur det är att ha en dator som startar på några få sekunder, stängs av nästan direkt när du trycker på stäng av. Förinstallerad med alla programvaror du någonsin kan behöva för normal datoranvändning.

Och allt är helt gratis! Lite för bra för att vara sant? Kanske men så är det och det känns som att alla de som ännu inte upptäckt detta går miste om en fantastisk möjlighet till ett mer problemfritt användande av datorn.

Hoppas du vågar prova Ubuntu som alternativ till Windows nästa gång du svär över att datorn krånglar.

Ytterligare ett skäl till att alltid ha en körklar version av Ubuntu som förstås är gratis hemma är att man alltid kan använda sin dator, även när Windows krånglar. Kanske du måste kolla något viktigt på nätet men din Windowsdator inte startar. Då plockar man fram sin Ubuntu, kopplar in i datorn och kör på som vanligt. Härligt!

Rulla till toppen