Ska du köpa iPhone 6s, 7 eller nya iPhone 8?

Tips och saker att tänka på när man ska köpa ny eller uppgradera sin befintliga iPhone.

Och förstås, är du ett stort fan av Apple så köper du självklart den nya modellen, dessa tips är riktade till de av oss som helt enkelt vill ha en så bra telefon som möjligt till ett bra pris.

IPhone 6s har den större modellen av skärm Apple började med för några år sedan, mycket viktigt eftersom de små skärmarna på tidigare iPhone modeller känns förlegade med tanke på den stora mängd tid vi spenderar tillsammans med våra mobiler. Detsamma gäller iPhone 7 och förmodligen nya iPhone 7s som modellen kommer att heta när den lanseras och som har exakt samma format som 6:an. iPhone 8 kommer med samma mått och skärm vilken fortfarande är mindre än Samsungs storsäljande telefon Galaxy S8.

Det finns två starka skäl till att välja den något dyrare 7:an, ett är att den är nyare och det är viktigt eftersom Apples produkter har en begränsad livslängd. Apple slutar att uppdatera sina telefoner efter 3-4 år och nya appar man behöver fungerar inte. Idag kan man t.ex inte använda en äldre modell till något så viktigt som BankID. Ett mindre skäl kan vara ett något större batteri, men fortfarande ser man ofta iPhone ägare som febrilt letar efter en laddningskontakt, den ökade batteristorleken äts tyvärr snabbt upp av mer krävande processorer i telefonen.

Skäl nummer två är viktigare, nämligen att iPhone 7 har en bättre kamera. Eftersom mobiltelefonen idag är den viktigaste kameran de flesta använder är det ett bra argument för iPhone 7. Dock är det svårt att se skillnad på kvalitet om man inte granskar bilder väldigt noga så skälet är mest intressant för de som är fotointresserade.

Att välja iPhone 8 känns idag knappt intressant. Den är till och med tyngre än 7:an, förmodligen på grund av att den har mer kraft i processorn och trådlös laddning inbyggt. Här är det nog priset som får fälla avgörandet. Hittar man iPhone 7 till lägre pris så rekommenderar vi att man köper den.

IPhone X som den nyaste telefonen heter är en dyrare premiummodell från Apple. Efter att ha sett presentationen av telefonen hittade vi inget som gör att den är värd det höga priset idag. Till ett lägre pris och med en bättre kamera kan den bli intressant. Modellerna 6 och framför allt 7 får leva ett tag till eftersom Apple inte helt kan tappa den stora kundkretsen som har svårt att förmå sig betala över tiotusen kronor för en mobiltelefon. Fördelen med iPhone X är en något större och bättre skärm vilket gör den mer användarvänlig och att Apple alltid premierar de senaste modellerna med något som inte finns på de gamla, en ganska självklar marknadsföring.

Du kan alltså med relativt lugn och ro köpa de äldre modellerna ett tag till och spara en rejäl slant som du kan använda till roligare saker än att stirra på en lyxmobil.

Här är en lista över skäl till att välja iPhone:

  • Ofta snabbare när man använder den än Android (mindre fördröjningar)
  • Bättre integrerad hårdvara och program (samma tillverkare av telefon och programvara)
  • Enklaste telefonen att använda (så länge man inte gör något som Apple inte tänkt sig)
  • Fungerar perfekt tillsammans med Mac datorer och andra IOS apparater (Facetime, iMessage)
  • OS-uppdateringar (så länge telefonen inte är mer än 3 år får du alla uppdateringar snabbt)
  • Ingen så kallad Bloatware! (men du kan inte ta bort appar Apple vill att du ska ha)
  • De bästa applikationerna (smaksak men Apple får ofta bra appar först fortfarande)
  • Apple Pay (ett säkert betalningssystem om du litar på Apple)
  • Bra support och hjälp

 

Rulla till toppen