It’s all about Google! – Tema Googles tjänster

Google storsatsar på att behålla och få nya kunder. Deras redan smarta tjänster förbättras och blir billigare.

* Google drive (en hårddisk i molnet) är i dagsläget gratis upp till 15GB utrymme. Betalar man ca 15kr i månaden får man 100GB utrymme. Svårt att slå för konkurrenterna och faktiskt riktigt bra. Vill du kunna spara dokument men även bilder, kortare filmer så räcker 100 GB ett tag.

* Google apps har nu hittat även till vanliga Google konton, tidigare behövde man ett företagskonto för att utnyttja dessa extra tilläggsapplikationer, nu kan alla med ett Gmail-konto få tillgång också. Du hittar dom under Add-on i menyn i Google drive.

* Nya funktioner i Google Spreadsheets som gör dom ännu lite bättre och säkrare att använda för de som är vana vid Microsoft samt obegränsat antal rader och kolumner är bara några av alla nya funktioner.

Vad händer då borta hos Microsoft?

Det verkar som om Microsoft Windows tappar mark allt fortare, hela Windows bygger på en helt egen gammal teknik från 80-talet så det är inte konstigt.

Idag använder nästan alla apparater operativsystem som är utvecklade från Unix/Linux och det känns hopplöst inlåst att sitta med Windows och dess .exe program.

För första gången sedan mitten av 90-talet har Windows marknadsandel nu halkat under sina fantastiska 90 procent.

Antagligen kommer tappet att fortsätta snabbt. Windows XP är inte längre är säkert att använda och Windows 7 och Windows 8 säljs inte alls som Microsoft hoppats på. Försäljningen av de två Windows versionerna har stannat av och Microsoft blir tvungna att sänka priser och minska sina marginaler.

Det är långt kvar till en mer jämn marknad men ett stort och historiskt ögonblick inom IT världen närmar sig allt snabbare. Apples OSX (gratis med Mac datorer) och Linux/Ubuntu/Chrome (gratis för alla datorer) är redan ett bättre och modernare alternativ för din dator.

Framför allt så slipper man en stor del av alla virusproblem som gör användandet av Windows så besvärligt.

 

Rulla till toppen