Prova på rabatt på IT-support !

Få 10% rabatt när du bokar IT-support i April.

Google kommer ihåg allt och kan hjälpa dig att minnas det

Om du någonsin har oroat dig för att du glömt något du gjort så kan du vara helt lugn. Google kommer ihåg allt och kan hjälpa dig att minnas allt du gjort.

I alla fall allt du gjort på nätet, med din mobil och förmodligen även lite till med hjälp av andra insamlingsmöjligheter.

Så fort du undrar om du har gjort något eller när du har gjort det kan du gå till Google My Activity och kika där så ser du precis vilka sidor du har besökt, vad du har sökt efter eller tittat på via Youtube.

Detta verkar vara mycket hjälpsamt av Google och om du inte har gjort något tokigt så kan det kanske vara bra ibland. Samtidigt så infinner sig känslan av det vi tidigare läste om i science fiction böckerna om storebror, övervakning och en hel del annat. Nu är det faktiskt ganska verkligt och alla vet inte om hur mycket information som samlas in.  Vi vet alla att vi övervakas av kameror, SL-kort, biltullarna mm. men kanske inte lika mycket om vad som sker i det lite mer tysta på nätet.

De flesta förstår varför denna information är viktig för Google, de vill kunna sälja information om dig och annonsplatser till sina kunder som passar dig så bra att du själv blir överraskad och köper något du egentligen inte behöver. Även detta skulle kunna vara bättre än att bli överöst med reklam som inte passar oss, men än fungerar det inte så, vi får både och istället.

Skulle all denna insamlade information hamna i händerna på någon som vill dig illa så är mycket av din integritet helt bortblåst. Allt som skiljer all denna information om dig och hackare som vill åt det du har och dom inte har är det lilla lösenord du valt till ditt Google konto.

Inte undra på att Google gör sitt bästa för att informera dig om när du loggar in från okända datorer och även uppmanar oss till att koppla på tvåstegs verifiering på våra konton.

Du behöver i alla fall inte oroa dig för att du glömmer något igen, då hjälper Google dig att komma ihåg allt!

Rulla till toppen