Dags igen – nya hot mot din säkerhet på nätet

Den ständiga kampen på internet om att få tag i dina uppgifter, kontakter, kontonummer mm. fortsätter i ökande takt!

Denna gång är det Gmail som är drabbat, det kommer mejl, kan vara från någon du känner om deras konto redan är hackat. Det innehåller bild eller bilaga som du försöker klicka på. Det som händer är att Gmail verkar öppna en loginruta igen. Denna ruta är inte riktig utan hackare som läser av ditt lösenord. Fyller du i är allt ditt innehåll på Google tillgängligt för hackarna.

Se upp för detta och logga aldrig in utan att noga kontrollera att adressen för din login ruta/sida på Gmail/Google alltid börjar med följande:

https://accounts.google.com/…..

 

Det krävs mer och mer vaksamhet när man surfar, läser e-post eller kopplar in apparater i sitt nätverk. Något som man tar för givet att man ska kunna göra utan att ständigt vara orolig, vilket är mycket tröttsamt.

Det kanske fortfarande fungerar med kontrollen för oss som är någorlunda bevandrade i teknik och har förståelse för vad som sker på internet. Men väldigt många har mycket dålig koll, barn, äldre och alla som är totalt ointresserade av teknik. Hur ska vi kunna hjälpa dom?

 

Rulla till toppen