Byta grejor med varann?

Ska vi byta SMS mot iMessage eller så kan vi byta Facebook mot Twitter?

Ungefär så hoppas nog Apple att vi ska tänka snart när de sätter igång sina nya tjänster i iOS5 och OS X Lion.

Varför inte? SMS är fortfarande något som kan kosta en hel del, vare sig man betalar för dem inbakade i ett fastabonnemang eller om man betalar per SMS. Dessutom är det ännu dyrare om man skickar SMS över landsgränser.

Nackdelen är ju att inte alla kör iOS5 så man får ju ändå skicka en hel del SMS till de som använder Androidtelefoner och det minskande antalet som fortfarande har osmarta telefoner.

När det gäller Facebook så är väl största problemet att det stjäl massor av tid, det går nästan inte att logga in på Facebook utan att man fastnar på nåt inlägg som man förmodligen inte hade tänkt lägga tid på, mycket ineffektivt sätt att kommunicera. Kanske Twitter med sina kortare meddelanden är ett mer effektivt sätt?

Faktumet att tiden vi alla har tillgänglig är densamma är svårt att ändra på, samtidigt ökar antalet nya roliga saker att pyssla med via våra internetuppkopplade apparater så nånstans måste man nog sätta gränsen för hur mycket tid man kan lägga på Facebook och dess alla konkurrenter.

Hur vi än ska lära oss att kommunicera i den närmaste framtiden så lär nästa framtidsyrke bli.. Personlig Effektivitetstränare!

Rulla till toppen